Slanina de porc afumata

Slanina taiata de la porc se spala bine cu apa rece, se pune la fiert in apa cu sare grunjoasa. Se scoate, se raceste si se pregateste un foc, iar dea

Timp pregatire
300 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Slanina de porc
  • sare grunjoasa

Mod de preparare

Slanina taiata de la porc se spala bine cu apa rece, se pune la fiert in apa cu sare grunjoasa. Se scoate, se raceste si se pregateste un foc, iar deasupra se atarna bucatile de slanina, la afumat. Trebuiesc puse la o inaltime mai mare, focul trebuie sa fie doar mocnit. Se afuma asa timp de cateva ore, apoi se agata pe o franghie.

Se pastreaza la rece, dupa ce bucatile au fost frecate in prealabil cu sare grunjoasa.
Se serveste rece, cu mustar sau cu ceapa zdrobita cu pumnul si presarata cu sare.

Alte retete bucatarie recomandate

Ciuperci umplute

Rulada de pui

Rulada de spanac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Focaccia cu masline si rozmarin

Focaccia este o paine italiana tare faina, cel putin mie imi place mult. Acasa nu iese la fel de subtire ca la restaurant,...

Focaccia cu masline si rozmarin
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide