Fasolea batuta, facaluita sau frecata, cu sau fara ceapa prajita, oricum ar fi, este delicioasa!
Ca sa fiarba mai repede, este bine sa lasi fasolea la inmuiat in apa rece cel putin 10 ore sau peste noapte.
Scurge apoi apa si spala bine fasolea inmuiata, apoi pune-o la fiert in apa fierbinte. Las-o sa fiarba 10 minute si scurge apa, apoi pune din nou apa clocotita si lasa sa fiarba. Repeta procedeul de inca doua ori.
Cand fasolea este aproape fiarta, adauga legumele taiate in cuburi mari, condimenteaza cu sare si piper, foi de dafin si crengute de cimbru. Optional, poti adauga o lingurita de menta uscata pentru a evita balonarea. Lasa totul sa fiarba pana ce fasolea si legumele sunt moi.
Scurge zeama, scoate foile de dafin si crengutele de cimbru, apoi mixeaza cu un blender vertical pana obtii o crema fina. Adauga usturoiul zdrobit bine, 3-4 linguri cu ulei si daca mai este cazul, putina zeama fierbinte.
Lasa fasolea batuta deoparte si pune intr-o tigaie 2 linguri cu ulei, apoi adauga ceapa taiata solzisori si putina sare si las-o sa se inmoaie. Adauga paprika dulce, apoi bulionul, zaharul si cateva linguri din zeama in care a fiert fasolea si lasa sa fiarba la foc mic pana scade.
Serveste fasolea batuta cu ceapa calita deasupra, cu paine proaspata sau prajita, este nemaipomenita!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post