Conopida gratinata

Conopida gratinata

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 buc Conopida proaspata
  • 6 catei Usturoi
  • 300 ml Ulei de masline
  • 1 lingurita Sumac
  • 1 varf de cutit Chimion
  • 1 lingurita Pasta de rosii
  • 2 linguri Fresh de lamaie
  • 3 linguri Patrunjel tocat
  • Sare si piper – dupa gust

Mod de preparare

• Spala conopida bine si rupe-o buchetele;

• Pune apa pe foc la fiert cu putina sare;

• In momentul in care a dat in clocot adauga buchetelele de conopida si lasa-le cca 3-4 min;

• Scurge apoi apa si pune buchetelele de conopida intr-o tava cu hartie de copt;

• Blendeaza bine usturoiul;

• Freaca apoi bine usturoiul adaugand sare si ulei treptat pana obtii un mujdei;

• Adauga peste acestea pasta de rosii, fresh-ul de lamaie, piperul si sumacul;

• Unge bine buchetelele de conopida cu aceasta compozitie si presara chimion pe deasupra;

• Introdu-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade si lasa-le acolo pana se gratineaza;

• Serveste cu patrunjel tocat;

Pofta buna !

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors