Un praz delicios sau o cina rapida, plina de savoare!
Spala bine cartofii dulci, apoi taie-i pe jumatate, pe lungime. Stropeste-i cu o lingura de ulei si asaza-i intr-o tava, pe hartie de copt. Coace-i la 180 de grade, cam 30 de minute, pana se inmoaie. Opreste cuptorul si scoate tava.
Cat timp ai cartofii in cuptor, prepara nautul. Curata ceapa si usturoiul, toaca-le marunt si inabuseste-le in restul de ulei. Cand incepe sa se inmoaie, adauga putina zeama din conserva de naut, apoi boabele, pasta de ardei, paprika, sare si piper. Lasa totul sa fiarba 5-10 minute.
Separat, intr-un castron, amesteca rosiile cherry taiate in patru cu patrunjelul tocat marunt, sare si zeama de lamaie.
Cartofii dulci vor face o crusta dupa copt si cel mai bine ar fi sa iei miezul cu o lingura, cu grija sa nu rupi coaja si sa il intorci invers, cu partea moale deasupra.
Asaza apoi cate 2-3 linguri de naut deasupra si 2 linguri din salata cu patrunjel.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post