Pentru a prepara aceasta reteta de pulpa de miel cu menta, sunt necesare urmatoarele ingrediente: pulpa de miel, menta, slanina, orez, mazare, morcovi, ceapa, mujdei, supa de pasare, unt, ulei de masline, sare, piper.
Pulpa de miel se dezoseaza si se incearca aplatizarea ei. Se acopera cu fasii de slanina groase de 1 cm.
Intr-o cratita se pune la fiert orezul si se adauga in apa 25 g de unt. Dupa ce s-a fiert, se pune orezul intr-un castron cu restul d eunt, sare, piper si menta tocata marunt.
Aceasta compozitie se pune peste carne si slanina si se ridica marginile bucatilor de carne astfel incat forma sa fie rotunda. Se leaga cu ata rezistenta.
Intr-o cratita se pun mujdeiul si uleiul de masline. Pulpa de miel sestropeste cu supa de pasare si se pune la cuptor, acoperita. Se tine la foc aproximativ 40 de minute.
Se serveste cu garnitura de mazare, ceapa si morcovi, calite si fiert in ulei.
Alte retete recomandate:
Tocanita de pui
Drob de miel
Mancare de mazare
De ceva vreme nu am mai facut clatite. Acum cateva zile am vazut clatitele pufoase postate de bucataras Cristeena. Mi-a facut...
Desert clatite pufoase cu afine si lamaieIncanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala