Urs ciobanesc (bulz)

Se pune zerul la fiert si, cind este cald bine, se adauga malaiul in ploaie. Se pune sare la fiert o data cu malaiul, si se amesteca cu o lingura de l

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 l de zer
  • 250 g brinza de burduf sau brinza fermentata de oi
  • 300 g malai
  • sare

Mod de preparare

Se pune zerul la fiert si, cind este cald bine, se adauga malaiul in ploaie. Se pune sare la fiert o data cu malaiul, si se amesteca cu o lingura de lemn pina cind mamaliga se desprinde usor de pe peretii ceaunului.

Se rastoarna pe un fund de lemn, se taie felii groase de mamaliga, se adinceste fiecare felie cu o lingura, in adincitura se pune brinza fermentata, se stringe mamaliga deasupra brinzei ca sa se obtina o minge mare.

Bulzul se pune pe un gratar si se coace usor pe jaratic.

Se poate coace si pe plita. In felul acesta brinza se topeste usor si grasimea patrunde in mamaliga. Este un preparat foarte gustos.
Pofta buna!

Alte mancaruri recomandate:

Spanac la cuptor cu pesmet

Mancare de spanac cu usturoi

Mancare de mazare cu pui

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors