Nachos la cuptor cu sos salsa
Cerne ambele tipuri de faina intr-un bol. Adauga deasupra uleiul, paprika afumata, oregano si sare. Pune apa calduta si amesteca bine. Framanta totul usor. Pudreaza putin aluatul cu faina si intinde-l intre doua bucati de hartie de copt pentru a evita ruperea sa. Taie triunghiuri si asaza-le intr-o tava cu hartie de copt. Inteapa-le cu o furculita pentru a evita cresterea in exces. Pune-le in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade pana ce vezi ca se rumenesc. Odata ce s-au rumenit scoate-le si lasa-le sa se raceasca. Pune rosiile, ardeiul iute si usturoiul intr-o tava cu hartie de copt. Stropeste-le cu ulei de masline si pune-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Scoate-le pe rand in functie de cat de repede s-au gatit. Pune-le intr-un castron incapator si acopera-l cu folie de plastic. Lasa-le cca 10 min acolo ca sa le poti curata mai usor.
Curata legumele coapte si pune-le intr-un blender cu tocator. Pune deasupra putin ulei de masline, zahar, sare si piper. Toaca-le putin, nu foarte marunt. Pune apoi totul intr-o sita, deasupra unui castron si strecoara sucul format. Rastoarna legumele din sita intr-un alt castron. Toaca ceapa si coriandrul marunt si pune-le si pe-acestea peste. Adauga si chimionul si amesteca bine.
Lasa sosul sa se raceasca si serveste-l impreuna cu nachos – sunt extrem de crocanti si unde mai pui ca nu sunt prajiti in ulei !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post