Nachos sanatosi, fara prajire

Nachos la cuptor cu sos salsa

Portii
4
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 g de faina de porumb
  • 50 g de faina alba
  • 2 lingurite de ulei
  • ½ lingurita de paprika afumata
  • ½ lingurita de oregano
  • 100 g de apa calduta
  • sare dupa gust
  • Pentru salsa:
  • 5 rosii
  • 1 ardei iute
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1 varf de cutit de zahar
  • 2-3 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 1 ceapa rosie
  • 1 varf de cutit de chimion
  • 4-5 fire de coriandru proaspat
  • sare si piper

Mod de preparare

Cerne ambele tipuri de faina intr-un bol. Adauga deasupra uleiul, paprika afumata, oregano si sare. Pune apa calduta si amesteca bine. Framanta totul usor. Pudreaza putin aluatul cu faina si intinde-l intre doua bucati de hartie de copt pentru a evita ruperea sa. Taie triunghiuri si asaza-le intr-o tava cu hartie de copt. Inteapa-le cu o furculita pentru a evita cresterea in exces. Pune-le in cuptorul incins in prealabil la 190 de grade pana ce vezi ca se rumenesc. Odata ce s-au rumenit scoate-le si lasa-le sa se raceasca. Pune rosiile, ardeiul iute si usturoiul intr-o tava cu hartie de copt. Stropeste-le cu ulei de masline si pune-le in cuptorul incins in prealabil la 180 de grade. Scoate-le pe rand in functie de cat de repede s-au gatit. Pune-le intr-un castron incapator si acopera-l cu folie de plastic. Lasa-le cca 10 min acolo ca sa le poti curata mai usor.


Curata legumele coapte si pune-le intr-un blender cu tocator. Pune deasupra putin ulei de masline, zahar, sare si piper. Toaca-le putin, nu foarte marunt. Pune apoi totul intr-o sita, deasupra unui castron si strecoara sucul format. Rastoarna legumele din sita intr-un alt castron. Toaca ceapa si coriandrul marunt si pune-le si pe-acestea peste. Adauga si chimionul si amesteca bine.


Lasa sosul sa se raceasca si serveste-l impreuna cu nachos – sunt extrem de crocanti si unde mai pui ca nu sunt prajiti in ulei ! 

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce