Astazi te-nvat cum sa pregatesti mamaliga. Si pentru ca uneori poti intampina probleme, iti prezint doua variante diferite, dar usoare. Mamaliga este nelipsita de pe masa romanilor asa ca e mai mult decat necesar sa stii sa o faci.
Intr-o cratita cu fund dublu adauga malaiul si apa rece. Amesteca totul si pune-o pe plita la foc mediu. Continua sa amesteci, cu ajutorul unei linguri de lemn. Cand apa a inceput sa fiarba, incorporeaza sarea si da focul mic. Pune un capac sau o sita deasupra si lasa totul sa fiarba cca 20 min. Din 5 in 5 minute, amesteca bine insistand atat pe margini cat si la baza cratitei. Dupa 20 min, incorporeaza si uleiul si mai lasa cca 5 min.
Mai departe voi pregati mamaliga cu malai prefiert. Este si varianta pe care o recomand, mai ales daca esti la inceput de drum. E imposibil sa dai gres cu-asa ceva.
Pune apa intr-o craticioara cu fund dublu, asaz-o pe foc si dizolva sarea in aceasta. Cand apa a inceput sa clocoteasca, adauga laptele fierbinte, pune malaiul treptat, amestecand energic cu un tel si da focul mic. Nu te opri din amestecat. Dupa cateva min, pune untul si continua sa amesteci energic inca jumatate de min. Cand malaiul incepe sa respire, opreste focul si da-o la o parte. Aceasta se va intari pe masura ce se raceste.
Acestea au fost cele doua variante de mamaliga. Au cateva lucruri in comun, insa secretul care sta la baza unei mamaligi perfecte este malaiul de calitate. Daca totusi doresti o consistenta mai moale decat ceea ce ti-am pregatita astazi, tot ceea ce trebuie sa faci este sa mai adaugi intre 100-200 ml de apa in plus fata de reteta de baza.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post