Se curata gaina, se goleste de intestine, se pirleste pe foc viu, apoi se spala in apa rece. Se pune sa fiarba intr-o oala mare, plina cu apa rece. Se
Se curata gaina, se goleste de intestine, se pirleste pe foc viu, apoi se spala in apa rece. Se pune sa fiarba intr-o oala mare, plina cu apa rece. Se fierbe descoperit citeva ore, iar cind carnea se desprinde de pe os, se ia oala de pe foc.
Se strecoara zeama in care a fiert, se pune in ceaun 1 l de zeama si se adauga malaiul proaspat cernut, inainte de a clocoti. Se fierbe la foc mic o jumatate de ora, amestecind in ceaun cu o lingura de lemn, ca sa nu se prinda.
Sare se pune la fiertul pasarii, dar se mai adauga, daca e nevoie, atunci cind se pune malaiul.
Mamaliga se rastoarna pe o farfurie cit este moale.
Se serveste calda, cu carne de pasare si mujdei de usturoi.
Pofta buna!
Alte retete
recomandate:
Tocanita cu carne de porc ungureasca
Tocanita cu pui
Tocana cu orez si legume
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post