Perfecta pentru pranz sau cina, mamaliga cu cascaval Sofia de la Delaco este absolut delicioasa.
Perfecta pentru pranz sau cina, mamaliga cu cascaval Sofia de la Delaco este absolut delicioasa.
Intai pregateste mamaliga punand un litru de apa cu putina sare la fiert. Toarna in mijlocul oalei malaiul, pana cand varful acestuia depaseste cu circa un centimentru nivelul apei. Apoi, amesteca bine, sa se omogenizeze.
Acopera oala cu un capac si las-o pe foc sa fiarba. Amesteca din cand in cand, pentru a nu se forma cocoloase si pentru ca mamaliguta sa nu se prinda de fundul oalei.
Taie sunca sau slaninuta in cubulete mici si prajeste-le in ulei pana cand se mai topeste grasimea, cubuletele scad si se rumenesc.
Da pe razatoare cascavalul Sofia si lasa-l la indemana, pana cand mamaliguta si jumarile sunt gata.
Cand mamaliguta s-a fiert iar jumarile sunt rumenite, poti incepe sa formezi straturile vasul yena. Intinde bine in vas o treime din cantitatea de mamaliga, si niveleaza. Presara o treime din cantitatea de cascaval Sofia ras si cateva jumari. Apoi adauga al doilea strat de mamaliga, din nou un strat de cascaval si jumari si, la final, al treilea strat de mamaliga. Deasupra presarati cascavalul Delaco ramas si cateva jumari pentru aspect.
Totul se da la cuptor pentru cateva minute, timp in care cascavalul se va topi.
Sursa: http://www.delaco.ro/mamaliga-in-straturi
Se lasa mamaliga in straturi sa se odihneasca, dupa care se poate servi.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post