MAMALIGA CU BRANZA SI OUA LA CUPTOR

Branza se spala si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Se prepara mamal

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Mamaliga fiarta 2.000kg
  • oua 1.000kg
  • branza telemea de vaca 0.500kg
  • margarina 0.200kg
  • cascaval 0.100kg
  • sare 0.020kg

Mod de preparare

Branza se spala si se rade. Ouale se spala, se dezinfecteaza, se trec prin jet de apa rece. Cascavalul se curata de coaja si se rade. Se prepara mamaliga fiarta, folosind reteta respectiva (cu malai extra). In tava unsa cu margarina (50g),se asaza un strat de mamaliga si un strat de branza rasa. Operatia se repeta de trei ori, in asa fel incat deasupra sa fie mamaliga. In ultimul strat se fac 10 goluri cu ajutorul unui polonic in care se asaza cate doua oua si cate 15g margarina. Se presara deasupra cascaval ras si se introduce tava la cuptor 15 minute, pentru gratinare. Dupa gratinare, se portioneaza.
Preparatul se prezinta pe farfurie si se serveste cald.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala