Mamaliga cu branza de oaie, jumari si smantana

Mamaliga cu branza de oaie, jumari si smantana este o mancare romaneasca delicioasa fi foarte consistenta.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr. faina de malai
  • sare
  • 1 lingura unt
  • sare
  • 200 gr smantana
  • 300 gr. branza de oaie
  • 50 gr. jumari

Mod de preparare

Mamaliga cu branza de oaie, jumari si smantana este o mancare romaneasca delicioasa fi foarte consistenta.

Se pune la fiert o oala cu 1,5-2 l de apa cu sare, cand clocoteste se toarna in ploaie faina de malai, amestecandu-se continuu cu telul. Se adauga untul si se lasa sa fiarba 20 de minute.
Se pun jumarile intr-o cratita sa se rumeneasca putin, jumatate dintre ele se scot, se pune un rand de mamaliga, un rand de branza, restul de jumari, mamaliga si alt rand de branza.


Mamaliga cu branza de oaie, jumari si smantana se serveste cu smantana grasa.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala