Crema de malai

Crema de malai este o reteta veche dar foarte gustoasa. Se prepara usor, la fel ca retetele cu mamaliga si este o mancare satioasa.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr malai
  • 1
  • 5 l apa
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 300 gr hribi
  • ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Crema de malai este o reteta veche dar foarte gustoasa. Se prepara usor, la fel ca retetele cu mamaliga si este o mancare satioasa. Se pune la fiert apa cu sare, iar separats e curata morcovii, se taie marunt sis e pun la fiert. Se toaca ceapa marunt, apoi se pune la inabusit in ulei. Se adauga hribii taiati in bucati mai mari, putina sare si piper dupa gust. Se lasa sa fiarba pe foc mic, acoperit, pana se fac ciupercile. Cand apa clocoteste se adauga malaiul in ploaie si se amesteca continuu cu un tel. Se lasa la fiert, se adauga morcovii si amestecul de ciuperci, dupa care se lasa sa mai fiarba un minut.


Crema de malai se serveste fierbinte.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala