Balmos

Freaca 400 ml de smantana pana obtii o pasta fina, dupa care adauga o jumatate de lingurita de sare si pune-l la fiert. Adauga 500 gr de malai. Fierbe

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 ml smantana
  • 500 g faina de malai
  • sare

Mod de preparare

Freaca 400 ml de smantana pana obtii o pasta fina, dupa care adauga o jumatate de lingurita de sare si pune-l la fiert. Adauga 500 gr de malai. Fierbe-l timp de 15 minute la foc mic, amestecand continuu, pana malaiul devine moale. La sfarsit ia-l de pe foc, si lasa-l sa se raceasca, dupa care freaca-l cu o lingura de lemn, pana devine unsuros. Poti inlocui lingura de lemn cu un tel sau cu mixerul.
Formeaza galuste mici cu ajutorul unei lingurite umede si serveste-l rece. Poti servi alaturi de balmos diverse salate sau legume inabusite. Pastreaza-l la frigider.

Alte retete mincare recomandate

Dovlecei umpluti

Tocanita de pui

Ardei umpluti

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors