Vafe de Pizza

Sunt usor de facut si extrem de versatile: se pot face fie din aluat de pizza, fie din foietaj si cu ce-avem prin frigider – sunca, salam, bucati ramase din carne de pui, chilli con carne sau orice va trece prin minte. Sunt perfecte pentru musafiri pe neasteptate sau o mic-dejun relaxant!

Portii
2
Timp pregatire
150 minute
Timp coacere
20 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ½ plic drojdie
  • 1 lg ulei
  • Sare, zahar
  • Un praf de chimen
  • 1 cutie mica pasta de rosii
  • Oregano
  • 1 lingurita miere
  • sare, piper
  • Fulgi de chilli
  • 250 g Faina
  • 1 cana apa
  • Umplutura:
  • Salam,
  • sunca,
  • cascaval,
  • patrunjel

Mod de preparare

Framantam un aluat potrivit din faina, drojdie, ulei, sare, zahar, chimen si o cana mica de apa calduta. Il lasam la dospit 2 ore intr-un loc caldut si acoperit cu un servet umed.


Apoi intindem cateva foi de marimea aparatului de vafe, cate 2 pentru fiecare pizza.


Putem sari peste aceasta etapa daca folosim aluat de foietaj congelat. Incalzim aparatul de facut vafe, il ungem bine cu o pensula cu ulei pe ambele fete.


Asezam o foaie in aparat, o ungem cu ulei, presaram cascavalul si umplutura, apoi o acoperim cu o alta foaie de aceeasi dimensiune.


Inchidem aparatul si coacem pana pizza devine aurie. Savuram cu drag si grija (ca-s fierbinti!).

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors