Sunt usor de facut si extrem de versatile: se pot face fie din aluat de pizza, fie din foietaj si cu ce-avem prin frigider – sunca, salam, bucati ramase din carne de pui, chilli con carne sau orice va trece prin minte. Sunt perfecte pentru musafiri pe neasteptate sau o mic-dejun relaxant!
Framantam un aluat potrivit din faina, drojdie, ulei, sare, zahar, chimen si o cana mica de apa calduta. Il lasam la dospit 2 ore intr-un loc caldut si acoperit cu un servet umed.
Apoi intindem cateva foi de marimea aparatului de vafe, cate 2 pentru fiecare pizza.
Putem sari peste aceasta etapa daca folosim aluat de foietaj congelat. Incalzim aparatul de facut vafe, il ungem bine cu o pensula cu ulei pe ambele fete.
Asezam o foaie in aparat, o ungem cu ulei, presaram cascavalul si umplutura, apoi o acoperim cu o alta foaie de aceeasi dimensiune.
Inchidem aparatul si coacem pana pizza devine aurie. Savuram cu drag si grija (ca-s fierbinti!).
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post