Tortellini cu sparanghel si ricotta

Spalati sparanghelul apoi taiati aproximativ 6 cm din varfuri si puneti-le deoparte. Indepartati cu grija partile atoase de pe tulpini si taiati-le fi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 700 gr sparanghel
  • ulei de masline
  • 85 gr unt
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper negru
  • 400 gr branza ricotta
  • 1 legatura de menta
  • 100 gr parmezan
  • 450 gr tortelinni

Mod de preparare

Spalati sparanghelul apoi taiati aproximativ 6 cm din varfuri si puneti-le deoparte. Indepartati cu grija partile atoase de pe tulpini si taiati-le fin pe lungime iar apoi caliti-le usor in putin ulei de masline, impreuna cu o parte din unt si toata cantitatea de usturoi. Dupa ce acestea s-au inmuiat, asezonati-le putin si lasati-le sa se raceasca. Dupa ce s-au racit, puneti tulpinile intr-un bol, impreuna cu ricotta, trei sferturi din cantitatea de menta si parmezanul. Amestecati si condimentati daca e nevoie. Umpleti pastele tortellini si fierbeti-le in apa cu sare timp de 3- 4 minute, pana devin moi. Intre timp, fierbeti varfurile de sparanghel pana cand se inmoaie. Amestecati-le intr-un bol cu putina sare si untul ramas si adaugati pastele cu o lingura.
Alte retete:

Tocanita de pui

Orez cu dovlecei

Spaghete cu rosii si ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac fara framantare

Facut cand trebuie, postat tarziu! :D Este bun dar nu la fel de pufos ca cel cu framantare.

Cozonac fara framantare
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide