Tortellini cu dovleac, busuioc si ricotta

Aceasta reteta de paste este delicioasa, potrivita pentru toamna cand gasim dovleac din abundenta. Tortellini cu dovleac, busuioc si ricotta este o reteta simpla si delicioasa, o alternativa la o reteta clasica de paste de exemplu.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 350 gr dovleac
  • 2 legaturi busuioc
  • 255 gr branza ricotta
  • 200 gr parmezan ras
  • sare
  • piper negru
  • 450 gr tortellini
  • 2 legaturi verdeturi amestecate: salvie
  • cimbru
  • maghiran

Mod de preparare

Taiati dovleacul in jumatate. Tocati marunt jumatate, iar restul tocati-l bucati mai mari . Puneti dovleacul intr-un vas, impreuna cu busuiocul, ricotta si cea mai mare parte din parmezan. Amestecati cu furculita si asezonati daca e nevoie. Umpleti pastele tortellini si fierbeti-le in apa cu sare 3- 4 minute, pana devin moi. Caliti amestecul de verdeturi impreuna cu alte cateva bucati de dovleac in putin unt sau ulei de masline, pana acestea devin crocante si puneti-l peste tortellini.


Tortellini cu dovleac, parmezan si busuioc se servesc cu parmezan ras deasupra.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

A ajuns la mine taman de ziua mea, asa ca l-am considerat un cadou. :)) Unul tare fain daca te uiti asa la el, dar si mai...

Rasol de vita cu legume la slow cooker Crock-Pot 4,7 L
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide