Tortelini

Din faina, apa, oua se framanta un aluat elastic. Apoi se ia cate o bucata de marimea unui mar si cu sucitorul se intinde o patura subtire ca de taiet

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 oua
  • o canita de apa
  • faina cat cuprinde. Pentru umplutura :200 gr sunca afumata. Pentru finisare 100 gr cascaval
  • smantana sau iaurt

Mod de preparare

Din faina, apa, oua se framanta un aluat elastic. Apoi se ia cate o bucata de marimea unui mar si cu sucitorul se intinde o patura subtire ca de taietei din care se taie cu un pahar rozete cu diamertul de aprox.6 cm. Pe fiecare se pune cate o fasie subtire de sunca ,se ruleaza,apoi se face inel pe deget si capetele se lipesc. Se continua pina este gata tot aluatul. Intr-o oala se pune apa la fiert. Cand da in clocot se arunca tortelini inauntru si se fierb cam 10 minute. Se scot cu o spumiera pe farfurie,se rade cascaval deasupra,se pune smatana sau iaurt. Se servesc fierbinti cu un pahar de vin alb sec.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Rosii umplute cu ficat la Multicooker

Asa cum stiti in urma concursului de pe site-ul Gustos.ro am castigat un aparat Multicooker de la Philips. Un aparat nou, ce...

Rosii umplute cu ficat la Multicooker
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala