Taitei taranesti

Taiteii taranesti sunt paste traditionale foarte delicioase. Faina se cerne intr-un vas. Ouale se sparg si se adauga la mijloc, laolalta cu sarea dizolvata in cca 100 ml apa.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 1 kg:
  • faina - 750 g
  • oua - 8 bucati
  • sare dupa gust

Mod de preparare

Taiteii taranesti sunt paste traditionale foarte delicioase. Faina se cerne intr-un vas. Ouale se sparg si se adauga la mijloc, laolalta cu sarea dizolvata in cca 100 ml apa. Se amesteca pentru omogenizare si se obtine un aluat de consistenta moale. Acesta se imparte in 4-6 bucati si se taie fasii, in functie de preparatul la care este folosit. Taiteii obtinuti se scutura de faina si se pastreaza la loc uscat.

Taiteii taranesti se fierb in supe, ciorbe, etc.


Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors