Taitei pui si ciuperci

Taiteii se fierb in apa sarata, apoi se strecoara bine. Carnea de pui se taie in cubulete. Ciupercile se feliaza grosier. Se calesc in putin unt impre

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g taitei in forma de scoici
  • 300 g carne fiarta de pui
  • 200 g ciuperci
  • 150 g mazare verde mirelit
  • unt
  • 1 lingura de Parmezan razuit
  • 1 lingura de pesmet
  • 50 g unt
  • 50 g faina
  • 50 g lapte
  • 50 g Parmezan razuit
  • sare
  • nucsoara macinata

Mod de preparare

Taiteii se fierb in apa sarata, apoi se strecoara bine. Carnea de pui se taie in cubulete. Ciupercile se feliaza grosier. Se calesc in putin unt impreuna cu mazarea. Se amesteca 1 lingura de Parmezan razuit

cu pesmetul. Prajim faina in 50 g unt, apoi ingrosam turnand laptele. Asezonam cu sare si nucsoara.

Se adauga cascavalul razuit. Amestecam taiteii cu carnea de pui, cu zarzavaturile si sosul cu cascaval. Punem intr-un vas termo-rezistent, presaram deasupra amestecul de cascaval cu pesmet si coacem in cuptorul preincalzit la 175 grade aprox. 20 minute, pana devine rosiatica.
Alte retete recomandate

Pui cu ciuperci si smantana

Supa ciuperci

Pilaf cu ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din legume

Chiftelute din legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide