Taitei picanti, cu sunca si ciuperci

Se fierb taiteii o jumatate de ora, se spala cu apa rece si se scurg. Separat se pregatesc ciupercile : se spala in mai multe ape reci, se ¡ie feli

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g taitei
  • 100 g sunca slaba
  • 1 pahar sos de rosii
  • sare
  • cimbru
  • 100 g ciuperci
  • 100 g cascaval ras
  • 50 g unt
  • piper macinat

Mod de preparare

Se fierb taiteii o jumatate de ora, se spala cu apa rece si se scurg.

Separat se pregatesc ciupercile : se spala in mai multe ape reci, se ¡ie felii subtiri si se pun sa scada pe foc mic, cu cratita acoperita.

Taiteii se amesteca cu sunca taiata fasii subtiri si cu cascavalul dat pe razatoare. Amestecul se coloreaza cu un pahar de sos de rosii.

Se unge o forma de sticla incasabila cu unt, se pun taiteii in forma, se parfumeaza cu cimbru si se introduce forma in cuptor.

Dupa 20 de minute, se scoate forma din cuptor, se adauga ciupercile sarate si piperate, dupa gust, si se mai lasa in cuptor inca 20 de minute. Se scoate forma cand taiteii s-au rumenit usor si se lasa sa se raceasca putin in forma.

Se servesc calzi.
Pofta buna!

Alte mancaruri

recomandate:

Vinete umplute cu carne

Zacusca de ciuperci

Varza rosie cu mere

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors