Cartofii se zdrobesc fin. Din toate ingredientele se framanta un aluat elastic si nelipicios. Pe planul de lucru infainat, cu ajutorul sucitorului, se
Cartofii se zdrobesc fin. Din toate ingredientele se framanta un aluat elastic si nelipicios. Pe planul de lucru infainat, cu ajutorul sucitorului, se intinde aluatul in foaie de aproximativ 1 mm grosime. Se taie cu rola ondulata, la o distanta de aproximativ 7 mm.
Se pune pe foc o oala cu volum de 4-5 litri, plina cu apa in care s-a adaugat 1 lingurita de sare, iar cand apa da in clocot se adauga taiteii, toti deodata. Destul de repede, taiteii se vor ridica la suprafata, moment din care se mai lasa sa fiarba maximum 1-2 minute.
Se scurg de apa si se clatesc sub un jet de apa rece.
Practic, in acest moment taiteii sunt gata si fiecare ii serveste dupa cum crede de cuviinta, eu am calit cateva secunde un catel de usturoi taiat marunt in 2 linguri de ulei de masline si am invartit o data pastele in acest amestec, apoi le-am alaturat unei tocanite.
Pofta buna!
Reteta Taitei lati cu cartofi a fost propusa de lauralaurentiu pe forum culinar.ro
Alte retete de taietei gasiti aici:
Taietei cu varza,
Taietei cu ciuperci si rosii,
Tagliatele con verdure e speck (taietei cu verdeturi si carne afumata)
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios