Taietei de casa

Frecateii pregatiti din 350 g faina se rumenesc in doua linguri de ulei alimentar amestecand mereu. Inainte de a proceda la rumenirea lor, se cern pri

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 350 g faina
  • 2 linguri de ulei
  • sare

Mod de preparare

Frecateii pregatiti din 350 g faina se rumenesc in doua linguri de ulei alimentar amestecand mereu. Inainte de a proceda la rumenirea lor, se cern prin sita sa iasa faina si bucatile mici de aluat.

Se adauga apoi apa calda (60,5 ml), cu sare, se fierb sub capac timp de o jumatate de ora, pana se inmoaie. Se amesteca din cand in cand sa nu se prinda de cratita.

Fierberea se face intr-un vas cu pereti grosi, pe un blat ce estompeaza flacara.

Daca nu sunt destul de moi, se mai adauga apa, dar nu prea multa ca sa nu se lipeasca unii de altii, sa ramana intregi si se continua fierberea.

Frecateii calzi se servesc ca garnitura.
Pofta buna!

Alte retete

recomandate:

Mancare de spanac

Mancare de mazare cu pui

Ciuperci umplute

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala