Taglierini cu scoici

Pe un tocator, asezati fiecare scoica pe partea plata si taiati-o pe lungime in jumatate. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incinsa si adaugati s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 12 scoici
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1catel de usturoi
  • 2 ardei iuti rosii
  • 2 pahare de vin alb
  • 450 gr
  • />taglierini
  • 1 legatura patrunjel
  • 55-85 gr unt
  • sare
  • piper negru

Mod de preparare

Pe un tocator, asezati fiecare scoica pe partea plata si taiati-o pe lungime in jumatate. Puneti uleiul de masline intr-o tigaie incinsa si adaugati scoicile, usturoiul si ardeiul iute, matuntite. Dupa ce scoicile s-au rumenit pe o parte, turnati vinul, lasandu-l sa scada incet. Intre timp, fierbeti al dente pastele taglierini in apa cu sare. Adaugati-le peste scoici, impreuna cu patrunjelul si untul si luati de pe foc. Amestecati si asezonati daca e nevoie.
Alte retete culinare:

Spaghete cu rosii si ciuperci

Orez cu dovlecei la cuptor

Placinta cu dovleac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac fara framantare

Facut cand trebuie, postat tarziu! :D Este bun dar nu la fel de pufos ca cel cu framantare.

Cozonac fara framantare
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide