Taglierini cu barbun la tigaie

Puneti uleiul de masline intr-o tigaie cu fundul gros incinsa si adaugati barbunul, curatat de solzi. Maruntiti si apoi adaugati ardeiul iute, usturoi

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 linguri ulei de masline
  • 1 kg fileuri de barbun
  • 2 ardei iuti rosii
  • 1 catel de usturoi
  • 200 gr rosii
  • 150 gr masline negre
  • 1 pahar de vin alb
  • 450 gr taglierini
  • sare
  • piper negru
  • 1 legatura patrunjel

Mod de preparare

Puneti uleiul de masline intr-o tigaie cu fundul gros incinsa si adaugati barbunul, curatat de solzi. Maruntiti si apoi adaugati ardeiul iute, usturoiul, rosiile si maslinele. Lasati sa se caleasca usor aproximativ 2 minute, fara ca usturoiul sa se rumeneasca. Apoi turnati si vinul alb, acoperiti cu un capac si lasati la foc mic 3 minute. Intre timp, fierbeti al dente pastele taglierini in apa cu sare. Impingeti bucatile de barbun intr-o parte, inclinati usor tigaia, astfel incat tot sosul sa se adune in partea opusa si adaugati pastele fierte. Dupa ce sosul le-a cuprins,asezonati daca e nevoie si adaugati cea mai mare parte din cantitatea de patrunjel. Amestecati cu grija bucatile de barbun. Presarati restul de patrunjel pe deasupra si stropiti cu ulei de masline extravirgin.
Alte retete culinare:

Mancare de mazare

Cartofi la cuptor

Tocanita de pui

Tort de biscuiti cu crema de vanilie

E foarte posibil ca expresia “bun de te lingi pe degete” sa fi pornit de la urmatoarea reteta: Tort de biscuiti cu crema...

Mancare de mazare cu carne de porc

O mancarica delicioasa ce-mi place tare mult.

Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de pui

Retete dietetice

Parteneri
Gustos.RO

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata

Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...

Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromata
ReteteCulinare.RO

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate