Tagliatelle cu pipote de pui si vin de Porto este o reteta cu paste si carne rapida si delicioasa. In primul rand se pune la fiert apa intr-o oala mare.
Tagliatelle cu pipote de pui si vin de Porto este o reteta cu paste si carne rapida si delicioasa. In primul rand se pune la fiert apa intr-o oala mare. Se toaca ceapa, usturoiul marunt si ardeiul fasii.
Se incinge uleiul de masline, intr-o tigaie la foc mic si se adauga ceapa tocata. Se adauga usturoiul si se lasa sa se caleasca incet.
Se spala si se toaca verdeata si se adauga in tigaie, se adauga si ardeiul.
Se curata pipotele si se pun in tigaie si se lasa la calit 5 min, apoi turnam 100 ml apa si 50 ml vin si condimentam cu sare si piper negru.
Lasam sa fiarba sub capac la foc incet pana scade jumatate din zeama.
Intre timp adaugam pastele in apa clocotita si o lingura de ulei sa nu se lipeasca si lasam la fiert 10-12 min , pana sunt al dente.
Pastele fierte, se scurg de apa si se pastreaza la cald.
Cand sunt gata pipotele, se adauga untul, apoi adaugam pastele, se amesteca cu grija si se servesc cu patrunjel verde tocat si piper proaspat rasnit.
Bineinteles, tagliatelle cu pipote de pui se serveste alaturi de un pahar de vin Porto!
Pofta buna sa aveti!!
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios