Pentru spaghete milaneze intr-un vas cu apa ce clocoteste, in care s-a pus si o lingurita de sare, se pun la fiert spaghetele. Se adauga o lingura de ulei sau de unt.
Pentru spaghete milaneze intr-un vas cu apa ce clocoteste, in care s-a pus si o lingurita de sare, se pun la fiert spaghetele. Se adauga o lingura de ulei sau de unt, pentru ca acestea sa nu se lipeasca intre ele. Dupa 20 de minute de clocote mici, macaroanele sunt gata. Se iau din vas cu o strecuratoare, se tin 3 minute sub jet de apa rece si se lasa apoi sa se scurga. Separat, se pregatesc ciupercile astfel: se spala foarte bine, se stropesc cu putina zeama de lamaie, apoi se toaca fin, se pun la foc si se amesteca putin in unt. Dupa 10 minute, cand lichidul lasat de ciuperci a scazut, se combina ciupercile cu macaroanele. Se adaugati in acelasi vas sunca taiata in cuburi mici, smantana, sarea si piperul dupa gust. Se lasa vasul in cuptor, cu focul mic, 10 minute. Se ia vasul la o parte si cand compozitia s-a mai racit, se pune unul cite unul galbenusurile, combinate cu cascavalul ras. Se da din nou vasul la cuptor, dar numai pentru 5 minute. Se poate servi imediat.