Pentru spaghetele in forma se face un aluat din faina, untura, un galbenus, apa, sare, cu care se imbraca o forma rezistenta la foc. Se opreste un rond de aluat pentru capac.
Pentru spaghetele in forma se face un aluat din faina, untura, un galbenus, apa, sare, cu care se imbraca o forma rezistenta la foc. Se opreste un rond de aluat pentru capac. Se fierb spaghetele in apa cu sare, se scurg. Separat se face un sos potrivit de legat, din unt, faina si o ceasca de apa, la care se adauga un ou. Se amesteca cu spaghetele si se pun ciupercile fierte sau inabusite in unt. Se potriveste de sare. Se asaza in forma imbracata in aluat, se acopera cu capacul de aluat, care se lipeste pe margini cu apa rece, si se coc la cuptor, Se rastoarna.
Spaghetele in forma se pot servi cu salata verde.
De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...
Tarta rustica cu prune si nuci