Spaghete cu masline zdrobite, rosii si usturoi

Incingeti intr-o tigaie mare doua linguri de ulei si caliti usturoiul si ardeiul iute timp de 30 de secunde inainte de a adauga rosiile si maslinele.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • ulei de masline
  • 1 catel de usturoi
  • tocat marunt
  • 1 ardei iute rosu
  • mic
  • uscat
  • 3 maini bune de rosii cherry
  • fara seminte
  • tocate
  • 1 mana buna de masline zdrobite
  • fara samburi
  • 450 gr spaghete uscate
  • de cea mai buna calitate
  • sare
  • piper negru proaspat macinat
  • 3 maini bune de rucola
  • tocata bucati mari

Mod de preparare

Incingeti intr-o tigaie mare doua linguri de ulei si caliti usturoiul si ardeiul iute timp de 30 de secunde inainte de a adauga rosiile si maslinele. Amestecati totul si lasati ingredientele sa se mai prajeasca inca vreo 4 - 6 minute. Intre timp, fierbeti spaghetele in apa clocotita cu sare pana se fac „al dente". Rosiile vor ingrosa un sos minunat, prin care vor pluti si niste bucati bune si proaspete. Amestecati totul bine si apoi adaugati pastele scurse. Asezonati dupa gust. Adaugati frunzele de rucola tocate, amestecati rapid si serviti imediat pastele intr-un castron mare.


Se servesc impreuna cu cu salata de verdeturi, putina paine si vin.

Alte retete:

Placinta de dovleac

Supa de rosii

Ravioli cu ciuperci si sos de smantana

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Cozonac fara framantare

Facut cand trebuie, postat tarziu! :D Este bun dar nu la fel de pufos ca cel cu framantare.

Cozonac fara framantare
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide