Spaghete carbonara romaneasca

Le-am numit carbonara romaneasca pentru ca se aseamana cu spaghetele carbonara italiene. :) Spre deosebire de reteta italiana am folosit bacon si nu pancetta care este o sunca cruda uscata neafumata.

Portii
3
Timp pregatire
10 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 gr. de spaghete
  • 100 gr bacon
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 3 oua
  • 100 gr. parmesan
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • busuioc

Mod de preparare

Spaghetele se pun la fiert in apa care clocoteste, pentru 9 minute.

In acest timp, baconul se taie bucatele si se rumeneste putin in ulei de masline.

Cand sunt gata spaghetele, se strecoara si se adauga peste baconul prajit. Se opreste focul.

Ouale se bat cu furculita si se amesteca cu smantana. iar aceasta compozitie se pune apoi peste spaghetele cu bacon. Nu este nevoie sa mai stea pe foc pentru ca exista riscul ca ouale sa se faca omleta. Temperatura la care sunt spaghetele e suficienta pentru a le transforma impreuna cu smantana intr-un sos cremos.

Se adauga apoi parmezan, sare, piper dupa preferinte si se servesc imediat, calde, cu busuioc si parmesan ras deasupra.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Parteneri
Gustos.RO

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce