Spaghete bologneze

Ceapa se prajeste in ulei, cand se ingalbeneste, se rade morcovul si telina. Se continua prajirea la foc iute, se adauga carnea. Se prajeste pana se d

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g spaghete
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa mica rasa
  • 1 morcov
  • 1 bucatica de telina
  • 1 frunza de telina
  • 100 g de carne (vita sau porc)
  • 5 linguri pline pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • 1 catel de usturoi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ramurica de rozmarin
  • 1 pahar apa

Mod de preparare

Ceapa se prajeste in ulei, cand se ingalbeneste, se rade morcovul si telina.

Se continua prajirea la foc iute, se adauga carnea. Se prajeste pana se deschide la culoare toata carnea.

Se stinge cu pasta de rosii si apa, se condimenteaza, se calesc toate la foc mic timp de cel putin doua ore.

Pe parcurs, se controleaza sosul sa nu fie prea dens si sa nu se arda. Se adauga cate putina apa dupa cum se cere. In timpul prepararii, ingredientele condimentate se fierb bine si se transforma intr-un sos dens.

Pastele se fierb in apa sarata, se trecoara, se scurg. Se servesc in farfurii, iar deasupra se pune sos presarat cu parmezan ras.
Alte retete recomandate

Salata de icre

Supa crema de sparanghel

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Ciocolata de casa

Ciocolata asta este dedicatie pentru sotul meu, ii place asa de mult...Mai ales ca e facuta de mine. ;;)

Ciocolata de casa
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide