Taiem chiflele feliute, cubulete. Turnam laptele fierbinte deasupra si amestecam. Lasam sa traga vreo 10 minute, dupa care framintam putin. Tocam c
Taiem chiflele feliute, cubulete. Turnam laptele fierbinte deasupra si amestecam.
Lasam sa traga vreo 10 minute, dupa care framintam putin.
Tocam ceapa fin, o calim in unt, atit cit sa se inmoaie(nu se rumeneste). O aduaugam la aluatul de chifle si lapte.
Adaugam patrunjelul,oul si condimentam cu sare, piper.
(eu, nucsoara nu pun,ca nu imi place). Framintam.
Daca aluatul vi se pare cam moale,adaugati 1 lingrita de faina.
Formam 6 bile.
Daca le faceti cu citeva ore inainte de a fi servite,
pastrati-le la rece acoperite cu folie/punga,sau intr-o doza ,pentru a nu se usca.
Le fierbem in apa cu sare cind incepe a clocoti usor.
Galustele sint fierte, atunci cind se ridica la suprafata.
Se servesc cu sosuri, la fripturi.
Pofta buna!
Reteta Semmelknödel a fost propusa de MAYA pe forum culinar.ro
Alte retete cu galuste gasiti aici:
Gasca cu galuste,
Ciolan pe varza si galuste,
Gulas cu galuste
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios