Pastele sub forma de melcisori se fierb conform instructiunilor de pe cutie, in apa cu sare si un strop de ulei, ca sa nu se lipeasca intre ele. Dupa
Pastele sub forma de melcisori se fierb conform instructiunilor de pe cutie, in apa cu sare si un strop de ulei, ca sa nu se lipeasca intre ele. Dupa ce au fiert, se scot din apa intr-o strecuratoare si se dau printr-un jet de apa rece, apoi se lasa la scurs. Rosiile se oparesc, se decojesc si se taie marunt sau se paseaza cu blenderul pana se obtine un piure constitent. Se pune uleiul de masline intr-o oala, se adauga piureul de rosii, sare si piper si se lasa sa fierba pana scade putin si capata consistenta unei ciulamale. Se adauga busuioc verde si se acopera cu un capac. Se topeste untul intr-o alta oala, se adauga pastele sub forma de melcisori fierte, se potrivesc cu sare si se servesc cu sosul de rosii condimentat cu busuioc.
Se serveste ornata cu parmezan si frunzulite de busuioc proaspat.
Alte retete:
Spaghete cu rosii si ciuperci
Salata orientala
Conopida la cuptor cu bacon
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios