Te-ai gandit vreodata sa faci paste la tine acasa? Am pentru tine o reteta de orecchiette, care iti arata ca nu sunt chiar atat de complicate pe cat iti imaginezi.
Se pune faina intr-un bol se adauga ouale si sarea si se incepe framantarea. Se continua cu apa, rezultatul trebuie sa fie un aluat nu foarte tare, dar nici moale, deci sa se poata lucra. Din aluat se ia cate o bucaa si se fac fasii lungi, asa ca si grisinele, se taie apoi in bucati de circa 1 cm. In timp ce se lucreaza aluatul trebuie invelit cu un prosop ca sa nu se usuce.
Cu ajutorul unui cutit se ia o bucata de aluat se pune varful cutitului si se trage inspre interior (inspre mine), apoi se ia aluatul pe buricul degetului, se intoarce si se da forma palariutei.
Sper ca am reusit sa va explic. Se pun una langa cealalata in tavite la uscat, dar nu trebuie sa se usuce de tot. Daca se mananca atunci e ok, daca nu se tin in frigider pentru cateva zile sau se pot congela.
Credeti-ma inceputul e mai greu, dar rezultatul conteaza. E a 3 oara cand le fac, dar imi plac la nebunie.
Pe mine m-a invatat soacra arta pastelor facute in casa si ii multumesc in fiecare care zi.
Orecchiettele se pot face la fel ca orice alte paste, dar cel mai bine se combina cu legume trase la tigaie.
Reteta de orecchiette a fost propusa pe forumul Culinar.ro de Baby_angel.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post