Reteta aluat de pizza si Pizza Margherita

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • INGREDINETE ALUAT Pizza:
  • - Faina tip 000 : 1 kg
  • - Ulei de masline : 50 ml
  • - Sare : 25 g
  • - Drojdie USCATA : 7 g
  • - Apa : 600 ml
  • - Zahar 10 g
  • INGREDIENTE 1 PIZZA MARGHERITA:
  • SOS DE ROSII:
  • 150g rosii decojite
  • Sare,
  • Ulei de masline
  • Frunze de busuioc
  • TOPPING:
  • 300 - 350 g mozzarella

Mod de preparare

1. Intr-un bol incapator, pun zaharul, drojdia si apa si amesteca bine pana se topesc zaharul si drojdia.


2. Pune apoi faina si framanta. Cand au inceput sa dispara cocoloasele, pune si sarea si framanta pana obtii un aluat omogen. Nu ar trebui sa dureze mai mult de 5-6 minute. Unge-l cu ulei de masline si lasa-l 5-10 minute sa se odihneasca. Aluatul va trage cat ulei are nevoie.


3. Aluatul trebuie apoi impartit in 3 bucati si facute palinele – bilele de pizza. Le pui intr-o caserola de plastic si le lasi sa mai stea o ora la temperatura camerei si inca 3 la frigider. Aluatul are nevoie de maturare. Cel mai bine e sa stea pana a doua zi in frigider si apoi sa faci pizza. Astfel drojdia se activeaza in aluat si nu in stomac, provocand balonare. In orice pizzerie buna, aluatul se face cu o zi inainte. Cand scoti aluatul din frigider, lasa-l o ora sa ajunga la temperatura camerei.


4. Prepara sosul de rosii blendand o conserva de rosii decojite, ulei de masline, sare dupa gust si cateva frunze de busuioc proaspat.


5. Intinde altuatul cu mainile. Poti folosi si un facalet, dar apoi lasa-l inca 10 minute sa creasca.


6. Unge o tava de cuptor cu ulei de masline, pune aluatul in tava, unge cu sos de rosii si apoi baga-l la cuptor 3-5 minute la 250 grade, sau la maximul cuptorului pe care il ai. Astfel vei avea un aluat crocant dedesubt si nu risti sa ramana crud.


7. Scoate tava, pune deasupra 350g mozzarella si frunze de busuioc si reintrodu la cuptorul incalzit la 250 grade pentru 5-7 minute, in functie de cat de rumena o vrei.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie

In ultima perioada de timp am mai copt ceva prajituri, nu neaparat pentru testare, ci ca sa vedem care ne place mai mult, ca...

Desert prajitura cu nuca, visine si crema de vanilie
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide