Ravioli umplute cu ciuperci

Reteta ravioli cu ciuperci o vom prezenta in 4 pasi simpli 1. Aluatul Ouale se bat cu mixerul impreuna cu apa si uleiul.Se adauga treptat faina si

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluatul de ravioli:
  • 2 oua
  • 2 linguri apa
  • 2 lingurite ulei
  • 170 g faina
  • un varf de sare
  • Pentru compozitie:
  • 250 g ciuperci champion
  • 250 g ciuperci shitaki
  • 1/2 pahar vin alb
  • 1/2 pahar frisca lichida
  • 2 catel usturoi
  • 1 ceapa
  • Pentru Sos:
  • 4 feluri de cas - ce aveti
  • dar una dintre ele sa fie parmezan
  • 1 conserva de ciuperci
  • 150 ml smantana
  • 50 ml frisca
  • 1 catel usturoi pisat

Mod de preparare

Reteta ravioli cu ciuperci o vom prezenta in 4 pasi simpli

1. Aluatul

Ouale se bat cu mixerul impreuna cu apa si uleiul.Se adauga treptat faina si sarea. Rezulta o compozitie tare.Trebuie lasata circa 15-45 min.

2. Compozitia

Se taia bucatele mici ceapa si usturoiul. Eu am folosit un tocator electric. Ciupercile la fel se taie marunt, de preferat sa fie date prin masina de tocat. Se pune la calit ceapa cu usutroiul cu un pic de ulei, se adauga ciupercile. Se lasa la fiert pana se evapora apa din ciuperci. Se adauga parmezanul, se adauga vinul, iar la final se dauaga frisca.

3. Sosul

Se pun ciupercile la prajit intr-o tigaie, se adauga smantana. Am pus cam 30 de gr din fiecare cas(branza sau cascaval) pana se topeste toata, usturoiul,iar in final se adauga frisca.

4. Preparare

Se imparte aluatul in 2 parti egale, care se intind bine ca si la taieteii de casa. Pe prima foaie cu o lingurita se aseaza compozitia la dimensiuni egale una fata de cealalta. Se aseaza a doua foaie peste. Cu un cutit simplu sau cu forme ( biscuiti spritati) se taie in forma de patrat fara a se atinge compozitia. Se ia fiecare in parte si cu degetutele se lipesc cele doua foi fara a se apasa compozitia. Se pun ravioli in apa clocotita la fiert timp de 8-10 min


Se aseaza in farfuri, sosul peste si un pic de patrunjel proaspat. Reteta Ravioli umplute cu ciuperci a fost propusa de lisa_magic pe forum culinar.ro

Alte retete cu ciuperci gasiti aici:

Tagliatelle cu ciuperci in cosulete de parmigiano,

Tortelloni cu ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Prajitura cu ricotta si caise

Delicioasa, bineinteles! :) 

Prajitura cu ricotta si caise
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide