Ravioli quattro formaggi cu sos Gorgonzola

Portii
3
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
4 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • faina calitativa 300 g + 50 g extra
  • oua – 3 buc mari la temperatura camerei
  • sare pentru aluat 1 varf de cutit
  • ulei de masline 1 lingura
  • crema de branza 200 g
  • mix quattro formaggi sau (Gorgonzola rasa, Roquefort ras, Parmezan ras si Pecorino) – 500 g
  • marar – 1/2 legatura
  • smantana de gatit 200 ml
  • sare si piper alb dupa gust
  • Aditionale:
  • accesoriu pentru ravioli la masina de intins paste Atlas / forma de ravioli

Mod de preparare

• asezati faina pe blatul de lucru, facand o mica gaura in centrul acesteia, in care veti sparge ouale, la temperatura camerei, pentru a putea incorpora perfect grasimea oului
• adaugati sarea si uleiul de masline si cu ajutorul unei furculite amestecati ouale, asemeni unei omlete, incorporand putin cate putin faina de pe margini, pana ce ajungeti sa o incorporati pe toata
• incepeti apoi sa framantati acest aluat folosindu-va de varful degetelor si de cate un praf de faina de pe margini, de fiecare data cand vreti sa evitati sa vi se lipeasca aluatul de masa sau de maini
• aluatul trebuie sa fie uniform incorporat si pufos – acoperiti-l cu 2 servetele sau cu o folie de plastic si lasati-l la frigider cca 20 de min
• pentru compozitie va trebui sa radem cele 4 tipuri de branza si sa le amestecam cu un ou, piperul alb, crema de branza si verdeata tocata marunt, iar apoi sa le blendam bine de tot;
• lasati umplutura la frigider pana terminati prima foaie de paste
• dupa 20 de min il scoateti si presarati putina faina pe deasupra, pentru a evita lipirea
• il taiati in jumatate si introduceti prima bucata in masina de paste Marcato Atlas Color, pentru a-l intinde
• incepeti de la cel mai gros nivel pana la antepenultimul – cu fiecare trecere prin masina de intins paste mai presarati putina faina pe foaie si scadeti un nivel de grosime
• dupa ce ati intins prima foaie, o lasati cu grija pe blat, si repetati procesul si cu a doua foaie. Adaugati cca 1 lingurita de compozitie pe prima foaie din 3 in 3 cm si o acoperiti cu cea de-a doua foaie, presand bine pe margini, pentru a se lipi perfect si a evita desfacerea pastelor umplute in apa – daca aveti accesoriul pentru paste ravioli - Marcato Ravioli Tablet, puteti introduce foaia de paste (indoita de la jumate), urmand a umple din loc in loc cu compozitie
• folosind o forma de taiat ravioli, taiati in jurul ravioli, creand forma pe care o puteti vedea in poza
• in eventualitatea in care cele doua straturi de paste suprapuse nu se unesc, presati-le cu o furculita umeda, pentru a le lipi mai bine 
• fierbeti apa cu sare
• introduceti ravioli in apa clocotita, la foc mic si lasati-i cca 1-2 min
• scoateti-i apoi la scurs
• radeti gorgonzola dupa plac intr-o tigaie si topiti-o incet impreuna cu smantana de gatit, intr-o tigaie, la foc mic
• asezati sosul in farfurie peste ravioli si serviti.

Pofta buna!

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors