Placinta cu macaroane si branza

Pentru placinta cu macaroane si branza se face o foaie de placinta. Se asaza intr-o forma sau chiar intr-o cratita bine unsa cu unt.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g macaroane
  • 4 linguri branza
  • 2 oua
  • 1 ceasca lapte sau
  • smantana
  • 2 linguri unt
  • Pentru foaia de placinta:
  • 250 g faina
  • 1 lingura
  • ulei
  • o ceasca apa calda
  • 1/2 lingurita sare
  • sau se cumpara 250 g foi din comert.

Mod de preparare

Pentru placinta cu macaroane si branza se face o foaie de placinta. Se asaza intr-o forma sau chiar intr-o cratita bine unsa cu unt, 4 — 5 randuri de foi stropite intre ele cu unt, lasand marginile sa iasa afara din cratita, pentru a putea fi intoarse apoi peste macaroane. In lipsa de timp, foile pot fi cumparate de la o placintarie. Se fierb macaroanele, se scurg si se amesteca cu unt, branza, oua batute separat, sare si putina sunca slaba, taiata marunt (facultativ). Se toarna compozitia in cratita imbracata cu foile de placinta, se intorc marginile deasupra, astfel incat macaroanele sa fie bine invelite. Se unge deasupra cu unt. Placinta si branza si macaroane se da la cuptor. Se rastoarna.


Placinta cu macaroane se serveste cu sos de rosii sau cu alt sos, dupa gust.

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tarta rustica cu prune si nuci

De sezon! Abia astept s-o prepar si in varianta sarata cu telemea de capra sau oi :) (veche ;) ) Reteta am preluat-o de la...

Tarta rustica cu prune si nuci
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide