Placinta alsaciana

Din faina, ulei, apa, sare si drojdie se face un aluat care se lasa 30 de minute la dospit, dupa aceea se intinde. Smantana (daca e prea groasa se poa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Blat de pizza: 400g faina
  • 4 linguri de ulei
  • 250ml apa
  • 1 lingurita de sare
  • 1 cub de drojdie (sau un plic drojdie uscata)
  • Umplutura: 300g smantana (creme double)
  • 5 cepe mijlocii
  • 200g costita
  • vegeta
  • piper

Mod de preparare

Din faina, ulei, apa, sare si drojdie se face un aluat care se lasa 30 de minute la dospit, dupa aceea se intinde. Smantana (daca e prea groasa se poate amesteca cu frisca - cam 200 si 100ml) se intinde peste blat. Ceapa se taie pestisori, costita se taie cubulete sau feliute subtiri. Ceapa si costita se pun peste smantana. Se presara vegeta si piper si se coace in cuptorul preincalzit la maxim la nivelul de sus 15-20 de minute. Se poate servi si a doua zi incalzita in cuptorul cu microunde - e la fel de buna ca proaspata.

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Ciuperci umplute cu legume, in sos de rosii

Este o mancare de post simpla si gustoasa cu legume proaspete si ciuperci champignon.

Parteneri
Gustos.RO

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
ReteteCulinare.RO

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors