Pizza vegetariana cu ciuperci

Faina se amesteca impreuna cu drojdia divolvata in putin lapte, oul si sarea. Se lasa la crescut, iar intre timp se curata, spala si se taie felii sub

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 300 gr faina
  • 1 ou
  • 20 gr drojdie
  • 1 pahar cu lapte
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 gr ciuperci
  • 100 gr cascaval
  • 100 gr unt sau margarina
  • 3-4 rosii bine coapte
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Faina se amesteca impreuna cu drojdia divolvata in putin lapte, oul si sarea. Se lasa la crescut, iar intre timp se curata, spala si se taie felii subtiri ciupercile. Se pun apoi la inabusit in putin unt si se sareaza si pipereaza. Separat, se oparesc rosiile, se curata si se taie bucati. Se pun la calit intr-o tigaie cu unt si se lasa 5-6 minute.

Se pune aluatul de pizza intr-o forma rotunda si se umple cu ciupercile calite, peste care se pun rosiile iar deasupra se presara cu cascaval ras. Se introduce tava in cuptorul incins si se lasa la rumenit.
Pizza se serveste fierbinte.

Alte retete culinare:

Saratele

Chiftele

Placinta de dovleac

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Snitele de porc in crusta de cartofi

Am vazut aceasta reteta la un bucataras dragalas - Mihaela63 si am zis ca trebuie incercata neaparat. Ne plac snitelele tare...

Snitele de porc in crusta de cartofi
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide