Pizza Double Decadence

Am tocat toate ingredientele si le-am lasat deoparte. Am folosit acelasi aluat ca la pizza extra cheese ( de la reteta de minipizze rapide a Laurei S

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru decor am folosit ( cantitatile si ingredientele variaza
  • fiecare poate pune ce vrea pe pizza lui) : 2 feluri de sunca
  • salam
  • cremwurst
  • masline
  • mozzarela
  • ardei gras
  • o cutie ciuperci
  • porumb din conserva

Mod de preparare

Am tocat toate ingredientele si le-am lasat deoparte.

Am folosit acelasi aluat ca la pizza extra cheese ( de la reteta de minipizze rapide a Laurei S. )

500 g faina, un cub de 42 g drojdie, 250 ml lapte caldut, o lingurita de zahat, o lingurita de sare, 5 linguri ulei.

Din aceste ingrediente mi-au iesit 2 pizza de dimensiunea tavii de aragaz.

Drojdia se topeste in laptele caldut, se amesteca cu faina, sarea si uleiul si se framanta bine. Aluatul este elastic si usor de lucrat, nelipicios pe care eu l-am impartit in 4 bucati.

Am pus cuptorul la incalzit la temperatura maxima si din o bucata de aluat am intins o foaie , cam de dimensiunea tavii, fara sa las aluatul la dospit. .

Am pus foaia in tava si am presarat deasupra ei bucati de mozzarela rupta.

Cu alta ocazie, pentru a o intinde mai usor si uniform, am strivit un cub de mozzarela ( 125 g) cu telul pentru piure, am amestecat cu 2-3 linguri de smantana mai lichida

si am intins pasta obtinuta peste foaia de aluat.

Ideala ar fi o crema de cascaval sau mozzarela, intinsa in strat subtire, eu nu am gasit si am adaptat.

Mai departe, am intins o alta foaie subtire, pe care am asezat-o peste prima, lipind cat mai bine marginile

Am pus deasupra o combinatie de sosuri ( cel barbecue da un gust foarte fain ) si am presarat putin busuioc ( eu am pus si putin cili ).

apoi am decorat fiecare pizza cu ce a vrut fiecare, din belsug ( totul era deja tocat )

Am copt-o cca 15 minute la temperatura maxima, am scos-o si am presarat peste ea nelipsitul oregano. Am taiat-o si am servit-o imediat. S-a mancat rapid, mult mai rapid decat a fost facuta.
Pofta buna!

Reteta Pizza Double Decadence a fost propusa de Narnia pe forum culinar.ro

Alte retete de pizza gasiti aici:

Pizza extra cheese,

Pizza cu ricotta si spanac ,

Pizza „Peperoni”

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Tort cu crema mascarpone si limoncino

E prima data cand fac aceasta crema, dar a iesit super buna! Tortul nu stiu cum este, pentru ca nu l-am inceput inca!:)

Tort cu crema mascarpone si limoncino
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide