Pizza de post

Pizza de post este alegerea perfecta atunci cand tineti post dar vreti sa va rasfatati cu ceva bun. Contine ciuperci, masline, ardei, ceapa si rosii.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 250 gr faina
  • 150 ml apa
  • 1 jumatate lingurita zahar
  • 1 lingurita drojdie
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • Pentru umplutura:
  • 150 gr cascaval vegetal
  • 100 gr ciuperci
  • 50 gr masline
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa
  • 1 rosie
  • 2-3 catei de usturoi

Mod de preparare

Pizza de post este o reteta delicioasa pe care o puteti pregati chiar si atunci cand nu tineti post. Mai mult este recomandata vegetarienilor neavand carne sau lactate. Se amesteca ingredientele pentru aluat, se framanta bine si se lasa la dopsit, pana isi dubleaza volumul. Se intinde apoi o foaie si se asaza intr-o tava unsa cu ulei. Se unge aluatul cu rosia decojita si zdobita. Se presara deasupra cascaval ras si ciupercile tocate marunt. Se adauga din loc in loc ardeiul si ceapa, tocata rondele, usturoiul tocat si maslinele. Se coace pizza in cuptorul incins, aproximativ 20-30 de minute.


Se serveste dupa ce s-a racit.
Alte retete de post:
Ciuperci la cuptor
Maioneza de post
Sarmale de post

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Papricas de pui

Papricas de pui
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala