Pizza de casa cu blat subtire

Pizza de casa cu blat subtire este reteta perfecta pentru pizza, atunci cand vrei sa o prepari tu. Afla secretele blatului subtire de pizza.

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blatul de pizza:
  • 3 cups faina
  • 1
  • 5 cups apa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1vf de sare
  • 1 plic drojdie
  • 1 lingura de miere
  •  
  • Topping:
  • 300g mozzarella
  • sos de rosii
  • branza cu mucegai albastru
  • ceapa
  • masline
  • sunca afumata

Mod de preparare

De cand am descoperit aceasta reteta de blat de pizza i-am ramas fidel, pentru ca logic, imi plac blaturile subtiri.
Vasul meu are si masurile americane, asa ca nu stiu sa va spun in grame, dar ati prins ideea, la 3 masuri faina, 1,5 masuri apa.
Drojdia se pune impreuna cu lingura de miere si 3 linguri apa calduta la diszolvat pana se umfla.
Faina cernuta impreuna cu sarea se pune intr-un bol. Se adauga drojdia in mijloc, uleiul de masline si apa si incepe sa se amestece incet.
Cand aluatul s-a legat se trnasfera pe o suprafata infainata din belsug si incepe a se framanta vreo 5 minute pana cand aluatul este lucios dar nelipicios, daca il apesi cu degetul revine la forma initiala.
Se pune intr-un bol uns cu ulei de masline la crescut pana isi dubleaza volumul, aprox 40 de minute.
Apoi se ia si se trage cu mainile de toate capetele (in cerc) se aduna laturile dedesubt si se apasa - ca sa scoatem aerul din aluat, dupa care il intindem - eu folosesc mereu tava de la cuptor.
In acest moment incingem cuptorul undeva la 175 de grade.
Ungem suprafata blatului cu sos de rosii - nu bulion, rupem mozzarella si o asezam uniform, apoi aranjam si restul ingredientelor, ceapa taiata felii da o aroma nemaipomenita.
Dati la cuptor pentru 25 de minute si gata, aveti cea mai buna pizza servita in casa.


Serviti pizza de casa cu blat subtire cu voie buna, alaturi de prieteni sau familie.

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Bucataras.RO

Aperitive rapide pentru sarbatori

Aperitivele pentru Craciun sau revelion trebuie sa fie usor de facut, gustoase si sa multumeasca toate gusturile. Avem cinci...

Aperitive rapide pentru sarbatori
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala