Pizza cu usturoi

Pune rosiile in apa fierbinte, iar dupa o jumatate de minut scoate-le si decojeste-le. Taie rosiile decojite in doua. Scoate-le miezul cu o lingura in

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 rosii tari medii
  • 6 catei de usturoi
  • sare
  • sfert de lingurita de busuioc sau maghiran
  • oregano
  • 1 lingura ulei

Mod de preparare

Pune rosiile in apa fierbinte, iar dupa o jumatate de minut scoate-le si decojeste-le. Taie rosiile decojite in doua. Scoate-le miezul cu o lingura intr-un vas si taie-le rondele, dupa care aseaza-le pe blatul pe jumatate copt. Curata si taie subtire 6 catei de usturoi si aseaza-le peste rosii. Adauga la miezul de rosii o jumatate de lingurita de sare, un sfert de lingurita de busuioc sau maghiran, putin oregano, 1 lingura de ulei si fierbe-l bine. Cand este gata toarna-l peste feliile de rosii. Presar-o cu cascaval si pregateste-o asa cum este descris la "Pizza cu ciuperci". Va fi si mai apetisant daca in loc de cascaval ras asezi felii subtiri de mozzarella pe pizza.

Pentru putina varietate poti aseza straturi diferite in functie de felii. Nu se vor amesteca si nu-si vor prelua gustul. Cei care indragesc pizza pot pregati o cantitate dubla de aluat, care este de ajuns pentru 6 persoane. Foloseste o sucitoare pentru a aseza blatul intins in tava, fara ca acesta sa se rupa.
Alte preparate culinare recomandate

Ciulama de ciuperci

Tocanita de pui

Spaghete ciuperci

Pasca cu smantana

Preferata mea pentru masa de Paste este pasca cu smantana!

Oua vopsite in foi de ceapa

Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.

Drob de pui reteta video

Pe langa ouale rosii, pasca si cozonac, drobul este nelipsit de pe masa de Paste. Daca nu iti place carnea de miel, iata o...

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala