Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o pentru cateva minute la ca
Ca la orice pizza se incepe cu pregatirea aluatului. Pentru asta dizolvati drojdia in 3-4 linguri de apa calda si puneti-o pentru cateva minute la cald. Puneti apa intr-un bol si adaugati 250 gr faina, apoi puneti drojdia de bere si amestecati bine, cateva minute. Adaugati sarea si continuati framantarea pana ce aluatul este bine omogenizat. Puneti apoi faina ramasa, presarand-o putin cate putin, pana cand aluatul este suficient de tare. Puneti uleiul si continuati sa framantati pana ce acesta este complet incorporat. Modelati aluatul dandu-i o forma sferica si puneti-l intr-un loc la cald pana incepe sa creasca, dupa care intindeti din acesta doua foi subtiri de 3-4 mm grosime. Puneti pe acestea in mod egal si uniform in ordine, sosul de rosii, mozzarela data pe razatoarea mare, ciupercile, tonul, maslinele, uleiul de masline si oregano. Coaceti pizza in cuptorul incins, la foc mare, pana cand se rumeneste bine pe deasupra.
Se serveste cala cu sos picant sau frunze verzi de busuioc.
Alte retete:
Placinta cu dovleac Ardei umpluti Mancare de mazare
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios