Pizza cu sunca si masline

Pentru aluat se pune laptele si apa intr-un castronas, se incalzesc putin si se dizolva inauntru drojdia si o lingurita de zahar. Dupa 20 min se amest

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru aluat: 300g faina alba
  • 20g drojdie
  • 1/2 ceasca apa
  • 1/2 ceasca lapte
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • Pentru topping: masline
  • 200g sunca presata
  • 100g cascaval
  • 1 doza rosii in suc
  • 2 cepe
  • un catel usturoi
  • sare
  • piper
  • condimente

Mod de preparare

Pentru aluat se pune laptele si apa intr-un castronas, se incalzesc putin si se dizolva inauntru drojdia si o lingurita de zahar. Dupa 20 min se amesteca cu faina, uleiul si sare si se lasa la dospit. Intre timp se pregateste sosul. Se pun in robot ceapa, rosiile in suc si usturoiul si se amesteca pina rezulta o pasta. Se condimenteaza cu sare si piper si amestec pentru pizza. Se intinde aluatul in tava si se mai lasa sa odihneasca si acolo 20 min. Se pun apoi cateva linguri bune de sos, sunca fasii, maslinele taiate in 2 si cascavalul razuit. Se da la cuptor.
Se serveste fierbinte. Reteta in imagini se gaseste aici:http://www.culinar.ro/forum/viewtopic.php?t=8364

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici

In urma unei provocari :) am revenit cu aceasta supa bio revigoranta.   S-a scris mult despre aceste plante cat de...

Supa revigoranta de primavara cu leurda si urzici
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide