Pizza cu rosii

Se incinge cuptorul la 230 grade. O tava pentru facut tort se unge cu unt. Se amesteca faina cu praful de copt sis area, apoi se amesteca untul. Se fa

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 2 lingurite de praf de copt
  • sare
  • 60g margarina
  • aprox. 1
  • 5 dl lapte
  • 200 g masline fra samburi
  • 250 g rosii feliate
  • 200 g ceapa feliata subtire
  • 150 g cas de capra taiata cubulete
  • ¼ dl ulei de masline
  • 1 legatura de busuioc proaspat taiata marunt

Mod de preparare

Se incinge cuptorul la 230 grade. O tava pentru facut tort se unge cu unt. Se amesteca faina cu praful de copt sis area, apoi se amesteca untul. Se face o coca framantand cu lapte. Se intinde in tava astfel incat sa aiba si margini. Coacem aluatul timp de aprox.15 minute pana devine maronie-aurie. Temperatura se regleaza la 190 grade. Se amesteca rosiile, ceapa, casul de capra, uleiul de masline si busuiocul. Se pune amestecul de rosii pe blatul copt. Tortul se mai coace timp de 20 minute.

Se serveste feliat ca un tort, cat este cald.
Alte retete recomandate

Vinete coapte

Tocanita de rosii

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Chiftelute din legume

Chiftelute din legume
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide