Pizza cu masline, salam banatean si fasole rosie

Pizza cu masline kalamata, verzi si negre, salam banatean, fasole rosie si cascaval.

Portii
4
Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lingurite sare
  • 1 lingurita zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 500 ml apa calduta
  • faina cat cuprinde
  • o jumatate de lingurita oregano
  • pentru decorat:
  • salam banatean
  • masline negre
  • verzi si kalamata
  • cascaval
  • fasole rosie
  • 1 ardei gras

Mod de preparare

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul si putina faina amestecand pana se obtine o pasta, apoi se adauga treptat uleiul de masline, sare, oregano, restul de apa si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se obtine un aluat pufos, dar suficient de consistent pentru a fi intins. Se acopera cu folie alimentara si se lasa la dospit o jumatate de ora.

 Se intinde aluatul pe masa presarata cu faina. Se transfera in tava, se decupeaza si se da deoparte aluatul in plus. Eu intind aluatul in strat potrivit de gros, astfel iese mai pufoasa. Aluatul care ramane il dau la frigider si pregatesc a doua zi altceva.

Se unge cu suc de rosii sau ketchup, apoi se garniseste cu salam banatean, masline variate, fasole rosie, ardei gras si cascaval ras.

Se da la cuptor la foc mediu pentru aprox 35 de minute sau pana se rumeneste.

Timp total: aprox 1h 15min.

Portii: o tava este suficienta pentru 4 portii mari sau 6 medii.

Pofta Buna!

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/05/pizza-cu-masline-salam-banatean-si.html

Coaste fierte in bere cu garnitura de cartofi

Ca sa fie fragede incat sa pice de pe os carnea, coastele le-am fiert in bere si apoi le-am uns cu sos si le-am lasat sa se...

Friptura asortata pentru masa de Craciun

Aceasta friptura este preferata mea la masele de Craciun si Revelion.

Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit demult. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Parteneri
Gustos.RO

Cozonac cu nuca si migdale

Cozonac cu nuca si migdale
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu Blat de Bezea

Prajitura cu Blat de Bezea