Pizza cu ciuperci

Amesteca 50 g de faina, 40 ml de apa calduta, 5 g de drojdie si putin acid ascorbic, dupa care acopera maiaua si tine-o la caldura. Cand a crescut, fr

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 g faina
  • 40 ml apa
  • 5 g drojdie
  • acid ascorbic
  • 1 galbenus
  • 50 ml apa
  • 100 g faina
  • 10 ml ulei
  • salata suedeza de ciuperci

Mod de preparare

Amesteca 50 g de faina, 40 ml de apa calduta, 5 g de drojdie si putin acid ascorbic, dupa care acopera maiaua si tine-o la caldura. Cand a crescut, freaca spuma un galbenus cu 50 ml de apa calduta si cu o lingurita de sare. Adauga 100 g de faina si maiaua crescuta, dupa care framanta bine. In timp ce framanti, adauga treptat 10 ml de ulei. Acopera aluatul si lasa-l la dospit timp de o ora. Poti framanta aluatul de pizza si cu ajutorul unui robot de bucatarie. Framanta aluatul dospit si intinde-l pe o planseta bine presarata cu faina, dupa care acopera-l si lasa-l din nou la dospit. Aseaza aluatul in tava unsa cu ulei, fa cateva gauri cu furculita sa nu se umfle si tine-l la cuptor timp de 10 minute la foc mediu. Scoate-l si aseaza o portie de salata suedeza de ciuperci peste blat, in asa fel incat marginile sa ramana libere. Presara 100 g de cascaval ras si tine-o la cuptor inca 15 minute, pana se topeste cascavalul.

Daca nu preferi gustul putin sec al salatei suedeze de ciuperci, poti face in urmatorul fel: prajeste 200 g de ciuperci taiate felii subtiri in 3 ml de ulei si asezoneaza dupa gust cu sare si piper. (Daca ciupercile sunt prea uscate poti adauga 5 ml de apa.) In cazul acesta asezi ciupercile pe blatul uns cu ketchup. O alta varianta ar fi sa adaugi la ciupercile prajite o jumatate de ceapa rosie tocata marunt si 2-3 fire de patrunjel tocat. Poti adauga si 50 g de rosii taiate cubulete si o lingura de smantana.
Alte retete mancaruri recomandate

Spaghete ciuperci

Tocanita de pui

Ciulama de ciuperci

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Salată cu ouă și telemea

Din categoria "o salata pe zi" vă recomand această combinație de ingrediente proaspete, bogate în...

Salată cu ouă și telemea
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide