Se cerne faina intr-un bol, se adauga drojdia stinsa in 2 linguri de lapte dulce si caldut, sarea, uleiul, apa minerala si iaurtul. Se framanta bine s
Se cerne faina intr-un bol, se adauga drojdia stinsa in 2 linguri de lapte dulce si caldut, sarea, uleiul, apa minerala si iaurtul. Se framanta bine si se obtine un aluat elastic, apoi se lasa sa creasca langa o sursa de caldura, acoperit cu un servet de bucatarie. Separat se pregatesc ingredientele pentru pizza, se rade cascavalul, se taie ceapa, rosiile, maslinele si salamul. Dupa ce a crescut aluatul, se imparte in patru si se intinde fiecare bucata cu sucitorul. Se presara cascaval, piper, sare, ceapa, salam, cimbru, masline, felii de ardei si rosii si se baga in cuptor la copt.
Se serveste cu sos de rosii picant sau dulce.
Alte retete:
Placinta cu dovleac
Galuste cu prune
Mancare de mazare
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios