Pizza cu blat crocant

Se cerne faina intr-un bol, se adauga drojdia stinsa in 2 linguri de lapte dulce si caldut, sarea, uleiul, apa minerala si iaurtul. Se framanta bine s

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 400 gr aluat
  • sare
  • 25 gr drojdie
  • 2 linguri lapte
  • 75 ml ulei
  • 2 linguri iaurt
  • 50 ml apa minerala
  • Pentru topping:
  • 300 gr cascaval
  • 200 gr masline
  • 2 ardei
  • sare
  • piper
  • 2-3 rosii
  • 1 ceapa rosie
  • 2 fire patrunjel
  • 250 gr salam picant si uscat
  • sos de rosii dulce si picant
  • cimbru

Mod de preparare

Se cerne faina intr-un bol, se adauga drojdia stinsa in 2 linguri de lapte dulce si caldut, sarea, uleiul, apa minerala si iaurtul. Se framanta bine si se obtine un aluat elastic, apoi se lasa sa creasca langa o sursa de caldura, acoperit cu un servet de bucatarie. Separat se pregatesc ingredientele pentru pizza, se rade cascavalul, se taie ceapa, rosiile, maslinele si salamul. Dupa ce a crescut aluatul, se imparte in patru si se intinde fiecare bucata cu sucitorul. Se presara cascaval, piper, sare, ceapa, salam, cimbru, masline, felii de ardei si rosii si se baga in cuptor la copt.
Se serveste cu sos de rosii picant sau dulce.

Alte retete:

Placinta cu dovleac

Galuste cu prune

Mancare de mazare

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Drob de miel

Drobul astfel pregatit va avea un gust deosebit si nu va fi deloc uscat. Eu una nu voi mai schimba reteta.

Parteneri
Bucataras.RO

Clatite cu capsuni

Cui nu-i plac clatitele? Eu zic ca sunt delicioase, mai ales daca le serviti cu dulceata proaspata de capsuni.

Clatite cu capsuni
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala
ReteteCulinare.RO

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide